Vieringen 2020

In de Taizé vieringen van 2020 nemen we sleutelwoorden van Taizé, zoals deze besproken zijn in een Bijbelintroductie in de zomer van 2018 in Taizé, als leidraad. In de voorbereiding van de viering bespreken we met elkaar wat het sleutelwoord voor ons betekent en welke Psalm, Bijbeltekst en liederen bij dit woord passen. In de tekst op de site en in het boekje van de viering wordt wat wij vonden kort weergegeven. Je kunt dit lezen als voorbereiding op de viering of ter overweging tijdens de stilte.

Vieringen en overige activiteiten

Hieronder tref je een overzicht van onze activiteiten van het komende seizoen aan.

Activiteit Datum Aanvang Locatie
Taizé-viering 22 november 2020 19:00 uur * Wilhelminakerk
* Inloop is vanaf 18:30 uur, waarbij vooraf liederen worden geoefend. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Voorbereidingsgroep

Alle Taizé-vieringen worden verzorgd en voorbereid door de werkgroep Interkerkelijke Taizé-vieringen Drechtsten. Daarnaast wordt deze werkgroep aangevuld met vast muziekkanten en muziekkanten van de deelnemende kerken.

Vieringen hebben daarnaast plaats (gehad) in de kerken van:

Heb je interesse in het organiseren van een Taizé-viering in jouw kerk, maar weet je niet zeker of je wilt meedraaien in de voorbereidingsgroep? Neem dan direct contact met ons op voor meer informatie.© 2011 - 2020 TaizéDrechtsteden.nl | Spel- en typfouten voorbehouden

Dagtekst

  • vr. 1 juli
    Aan het kruis gaf Jezus een schreeuw en riep luid: Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten? (Mt 27:45-46)

Al mensen gingen je voor

Maandelijks geeft de voorbereidingsgroep inzicht in de ontwikkelingen binnen de Drechtsteden. Hierbij wordt de laatste informatie gedeeld over aankomende vieringen. Je kunt zich geheel gratis en gemakkelijk aanmelden.

Aanmelden voor de nieuwsbrief